Hrvoje Ivančić diplomirani je povjesničar. Autor je putopisa “Dunavski blues”, za koji je dobio  književnu nagradu Rikard Jorgovanić. Napisao je roman “Samsara – put na Istok”. “Za’atar” mu je treća knjiga, inspirirana dugogodišnjim putovanjima na Bliski istok.

Autor je reportaža iz Ugande, Konga, Južnog Sudana, Indije, Pakistana, Sirije. Snimio je serijal „Put u Kathmandu“, dokumentarni film iz Ugande s temom fair trade sustava pod nazivom „Perlica po perlica“ te dokumentarni film iz ratom opustošene Sirije „Sirija – zemlja na raskrižju“.

Reportaže je objavljivao u hrvatskim tiskovinama i elektroničkim medijima. Neki od njih su: Globus, Večernji list, Jutarnji list, Novosti, H-alter, Lupiga, Drvo znanja, Meridijani, Croatian Traveler, Turist plus, Rolling Stone, Playboy, T-portal, HRT. Kratke priče objavljene su mu u književnim časopisima: Artikulacije, Fantom slobode, Entefktirio. Pojedine priče prevedene su na engleski, njemački, poljski, grčki i talijanski.

Na stotine predavanja održao je u knjižnicama i učilištima, a kao gost predavač u osnovnim i srednjim školama, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i na filozofskim fakultetima u Zagrebu, Rijeci i Zadru.

Još od fakultetskih dana intenzivno putuje Bliskim istokom, srednjom i istočnom Afrikom te jugositočnom Azijom.

Od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca.